Cara Bayar Bil Jiksoo Secara Online Melalui Jompay

Bagaimana cara nak bayar bil Jiksoo secara online? Sekarang ni dah mula ramai rakyat Malaysia mengenali produk penapis air jenama Jiksoo. Ia adik beradik dengan dengan Coway atau Cuckoo tu. Apa yang bestnya, produk ni semuanya datang dari negara Korea.

Sejak bulan Novenber 2020, aku dah mula pakai produk Jiksoo ni. Setakat ni memang best dia punya features sebab yang aku pakai ni ia ada sekali dengan ais. So, aku tak perlu nak risau lagi kena simpan ais dalam peti. Tekan je tau-tau dah keluar ais.

Artikel ni bukan aku nak cerita pasal Jiksoo. Untuk lebih detail pasal Jiksoo ni nanti aku ceritakan dengan lebih detail bila aku dah jadi agen Jiksoo nanti.

cara bayar bil jiksoo secara online

Baiklah. Kali ni aku nak ajar korang macam mana nak bayar bil Jiksoo secara online. Sangat mudah, cepat dan tak buang masa.

Cara Bayar Bil Jiksoo Secara Online Melalui Jompay

Langkah 1 Buka online banking Maybank2u

Langkah 2 Lihat menu atas dan pilih Pay & Transfer.

klik menu pay & transfer

Langkah 3 Kemudian anda pilih tab Pay.

Pada bahagian Pay to, pilih JomPAY dan masukkan biller code.

Cara Bayar Bil Jiksoo Secara Online

Untuk biller code ni korang boleh tengok pada bil Jiksoo korang tu. Mesti ada.

Kemudian klik enter.

Langkah 4 Lepas klik enter, ia akan keluar satu popup seperti berikut.

Cara Bayar Bil Jiksoo Secara Online

Pada Ref-1, Ref-2 dan Pay Amount korang boleh rujuk pada bil Jiksoo korang tu. Kemudian tick pada Terms and Conditions dan klik pada butang Pay.

Langkah 5 Pada halaman pembayaran, pastikan korang bayar pada akaun yang betul iaitu SK Networks Retails Malaysia.

bayar pada sk networks retails malaysia

Kemudian, klik pada butang request untuk mohon nombor TAC. Nombor TAC ni akan dihantar pada nombor telefon korang.

Cara Bayar Bil Jiksoo Secara Online

Bila dah dapat nombor TAc, masukkan nombor TAC tersebut dan klik pada butang Confirm.

Cara Bayar Bil Jiksoo Secara Online

Akhir sekali, jika bayaran dah berjaya korang akan terima mesej tersebut.

Cara Bayar Bil Jiksoo Secara Online

Kalau nak simpan resit, boleh klik pada Save receipt.
mudah je kan?

Kesimpulan

So, sekarang ni korang dah tahulah macam mana nak bayar bil Jiksoo secara online tanpa perlu nak pergi ke kiosk mereka. Lagipun tak semua ada kiosk Jiksoo buat masa ni.

Penafian: Mungkin ada segelintir gambar, artikel ataupun video yang ada di blog ini adalah bukan hak kepunyaan sendiri. Namun, saya akan berikan kredit kepada yang berhak. Jika masih timbul masalah mengenai perkara ini, anda boleh menghubungi saya disini. Semua artikel yang diterbitkan di sini adalah berdasarkan pengalaman dan juga kemahiran saya sendiri.

Jangan lupa untuk Follow saya di YouTube, Facebook, Instagram dan Twitter. Saya juga akan follow anda.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top