Buat Duit Dengan Intellifluence Bayaran Dalam USD

Macam mana cara buat duit dengan Intellifluence? Pada zaman sekarang ni untuk kita jana pendapatan secara online dengan matawang USD sangat mudah dan senang sebab sudah banyak website-website yang menyediakan peluang seperti ini namun kita je yang tidak tahu dan tidak ambil cakna.

Contohnya yang boleh saya beritahu korang di sini adalah Intellifluence, Fiverr dan banyak lagi.

Baik.

Di sini saya nak fokus pada website Intellifluence saja.

Sebenarnya laman website ni saya pun baru tahu.

Masa artikel ni ditulis tak sampai sebulan lagi pun saya tahu pasal website ni. Tapi disebabkan saya dah dapat hampir RM1000 dalam website ni tidak sampai sebulan menyebabkan saya rasa teruja berkongsikan benda ni pada korang semua supaya kita semua sama-sama dapat peluang jana pendapatan.

Apa Itu Intellifluence?

Intellifluence adalah sebuah platform pengiklanan sebenarnya di mana pengiklanan mereka ni unik sikit berbanding pengiklan yang lain.

Di Intellifluence mereka mengumpul semua influencer-influencer dari seluruh negara untuk bekerjasama dengan mereka untuk promosikan produk pelanggan mereka dengan cara post di Media sosial ataupun blog masing-masing.

Untuk dapatkan job, biasanya advertiser akan pilih korang yang mempunyai banyak follower dari media sosial tak kira YouTube, Instagram, Twitter dan sebagainya.

Jika ada banyak follower dari semua media sosial lagi bagus.

Tapi korang jangan risau bagi yang tidak mempunyai follower yang ramai di media sosial.

Cukup korang hanya perlu sebuah blog saja seperti saya.

Dengan mempunyai blog pun korang berpeluang untuk dapat job yang ditawarkan di Intellifluence.

Belum ada blog?

Boleh cuba bina blog sendiri atau boleh dapatkan servis bina blog.

Buat Duit Dengan Intellifluence Bayaran Dalam USD

buat duit dengan intellifluence

Jadi macam mana kita boleh buat duit dengan Intellifluence?

buat duit dengan intellifluence

Gambar di atas adalah pendapatan yang saya dapat dari Intellifluence setelah beberapa minggu join.

Semua jumlah yang saya dapat ni adalah dengan buat review samaada tulis review di dalam blog dan juga tulis review untuk applikasi di Google Play.

Cara dia mudah je.

Jika ada peluang job untuk kita, kita boleh tengok job tersebut tersenarai di Marketplace.

buat duit dengan intellifluence

Contoh peluang pekerjaan adalah seperti di atas.

Sebenarnya sebelum ni ada banyak lagi.

Ni hanya yang tinggal baki job-job yang tidak layak untuk saya ambil.

Seperti yang saya katakan sebelum ni, antara job yang ada di sini adalah buat review produk di blog, tinggalkan review di applikasi Goolge Store dan sebagainya.

Mudah je kerja-kerja macam ni dan saya dah dapat hampir RM1000 dengan hanya buat tiga job sahaja kurang dari tempoh sebulan.

Tapi korang perlu ingat setiap peluang job yang tersenarai ni berdasarkan ataupun related dengan apa pilihan minat korang masa daftar Intellifluence.

Cara Daftar Intellifluence

Untuk daftar masuk ke dalam Intellifluence senang je.

Tak ada banyak syarat-syarat yang pelik.

Daftar dan terus boleh pilih job yang sesuai.

Berikut adalah cara mendaftar masuk ke dalam website Intellifluence.

Langkah 1 Pergi ke website Intellifluence.

Langkah 2 Kemudian klik pada butang “Register as an Influencer.

Langkah 3 Maksukkan info peribadi seperti nama, email dan juga password. Lepas dah siap isi semua klik pada butang Next.

Langkah 4 Pada bahagian profile, lengkapkan semua info yang diperlukan di sini supaya peluang kerja yang korang dapat tu lebih banyak peluang.

Siap!

Cara Mohon Job Di Intellifluence

So, mesti korang dah tak sabar kan macam mana nak dapatkan job di Intellifluence ni.

Cara nak dapatkan job di Intellifluence tak susah.

Follow je arahan di bawah.

Langkah 1 Korang hanya perlu login ke dalam akaun Intellifluence kemudian pergi ke menu Marketplace.

Langkah 2 Nanti korang akan tengok ada beberapa pilihan job yang sesuai dengan apa yang korang setting dalam akaun.

Langkah 3 Klik pada job yang korang nak buat dan baca sepintas lalu apa yang perlu korang buat.

Langkah 4 Jika semuanya ok klik pada butang Apply to Campaign.

Langkah 5 Kemudian kita taip sedikit mesej kenapa kita berminat untuk review produk tersebut. Pastikan tulis dalam bahasa Inggeris.

Langkah 6 Lepas dah settel semua, klik pada butang “Apply”

Settel.

Nanti just tunggu je email pengesahan.

Untuk kita tengok job yang kita apply tadi, tengok pada bahagian mesej. Nanti korang akan terima satu pre-message yang memberitahu supaya jangan mulakan lagi job tersebut sehingga lah korang akan dapat satu email menyatakan korang layak untuk buat review.

buat duit dengan intellifluence

Seperti contoh gambar di atas saya sedang menunggu email pengesahan sebelum saya mulakan kerja.

Cara Terima Pembayaran

Mesti korang tertanya kan macam mana mereka bayar pada kita?

Disebabkan ni adalah global, mereka hanya bayar kepada kita melalui akaun Paypal sahaja.

buat duit dengan intellifluence

Contoh di atas ni menunjukkan Intellifluence dah buat pembayaran pada saya melalui akaun Paypal.

Jadi sebelum korang ada akaun Intellifluence, bina dulu satu akaun Paypal.

Jika tak tahu nak bina dan guna Paypal macam mana, boleh la rujuk panduan lengkap Paypal Malaysia.

Lubuk Duit Untuk Blogger dan Influencer

Lubuk duit ke?

Bagi saya bukan lubuk duit sangat pun.

Tapi dalam sebulan untuk korang bayar hutang bank tu lepas rasanya. Orang kata cari duit tambahan untuk bayar itu ini. Jadi tak perlu nak usik pendapatan yang lain. Jimat banyak dah situ.

Jadi untunglah pada korang yang ada blog dan juga Influencer yang mempunyai follower yang ramai di media sosial.

Jadi website ni hanya untuk blogger dan Influencer saja ke?

Setakat ni nampaknya macam tu la.

Kalau korang tak ada blog atau mempunyai follower yang ramai di media sosial, korang nak promote di mana produk yang korang nak review nanti?

Jadi, kalau tak ada follower yang ramai pun sekurang-kurangnya korang mempunyai blog untuk buat review sesuatu produk.

Banyak syarikat gergasi sekarang ni pilih blogger untuk promote barang mereka sebab ia lebih organik dan natural.

Penutup

Baik itu jelah yang saya dapat kongsikan pada korang mengenai macam mana nak buat duit dengan Intellifluence ni. Nak kata banyak duit jika join benda ni tak ada la. Jauh sama sekali.

Tapi ia cukup untuk korang bayar pelbagai bil tanpa usik duit gaji atau pendapatan yang lain.

Kalau korang belum join, daftar sekarang Intellifluence.

Penafian: Mungkin ada segelintir gambar, artikel ataupun video yang ada di blog ini adalah bukan hak kepunyaan sendiri. Namun, saya akan berikan kredit kepada yang berhak. Jika masih timbul masalah mengenai perkara ini, anda boleh menghubungi saya disini. Semua artikel yang diterbitkan di sini adalah berdasarkan pengalaman dan juga kemahiran saya sendiri.

Jangan lupa untuk Follow saya di YouTube, Facebook, Instagram dan Twitter. Saya juga akan follow anda.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top