Review Hotel OYO 535 Tanjong Inn di Kota Bahru

Review Hotel OYO 535 Tanjong Inn di Kota Bahru | OYO hotel ni merupakan salah satu rangkaian hotel terbesar di Asia. Sebab tu pada setiap nama hotel ni ada nombornya tersendiri. Contohnya OYO 535 Tanjong Inn.

Hotel ni terletak kira-kira 6-7 km dari Lapangan Terbang Pengkalan Chepa. So, sesiapa yang nak naik flight boleh stay di sini sehari lebih awal supaya flight korang tak terlepas.

Review Hotel OYO 535 Tanjong Inn di Kota Bahru

hotel oyo murah kota bahru

Seperti biasa, aku akan review hotel ni berdasarkan persekitaran hotel, dalaman hotel dan peraturan hotel

#1. Persekitaran Hotel

Kawasan persekitaran hotel OYO 535 ni agak macam kawasan terpencil sikit. Di depan hotel ni adalah jalan raya tempat kereta lalu lalang tapi tiada kemudahan warung berdekatan untuk makan.

Di belakang hotel ni pula, kawasanya agak bersemak-samun namun ia tiada menjadi masalah jika tujuan korang datang ke sini hanya untuk bermalam dan bukan untuk menikmati pemandangan.

Nama pun hotel budget kan?

Parking kereta boleh parking di dalam kawasan hotel ini. Setakat yang aku perhatikan, masih banyak ruang kosong untuk parking kereta. So bab untuk parking tidak menjadi masalah.

Dari segi struktur hotel, ianya kelihatan menarik, tidak usang dan catnya masih kelihatan baru.

#2. Dalaman Hotel

Terus terang aku nak beritahu. Pada awalnya aku masuk dalam hotel ni, suasananya agak seram sikit mungkin sebab tak ramai orang kot sewaktu aku booking sini.

Yela. Aku di tingkat satu. Sewaktu nak turun tangga aku tengok di tingkat dua gelap. Dahlah orang tak ramai.

Tapi tak jadi masalah. Cuma nak beritahu suasana agak seram sikit jika tak ramai penghuni.

Di dalam bilik hotel ni, bagi aku ok lah walaupun design agak bukan macam hotel. Design bilik di hotel ni macam bilik di rumah biasa. Tapi benda ni bukan menjadi masalah bagi aku sebab tujuan aku ke sini adalah untuk bermalam saja.

hotel oyo kota bahru
Suasana dalam bilik

Kemudahan lain yang disediakan adalah aircond, TV, WIFI percuma dan juga pemanas air untuk mandi.

hotel oyo kota bahru
Bilik air

Setahu aku, hotel ni tak ada katil single. Semuanya katil double ataupun queen. So kalau nak travel sorang-sorang tu macam tak sesuai.

hotel oyo kota bahru
Katil double

Lain-lain tambahan kemudahan yang diberikan adalah water heater untuk korang buat air dan dua botol air mineral.

hotel oyo kota bahru
Free gift air mineral dua

#3. Peraturan Hotel

Peraturan hotel OYO 535 Tanjong Inn yang perlu korang patuhi adalah.

  • Masuk selepas pukul 02:00 PM
  • Keluar sebelum 12:00 PM
  • Durian tidak dibenarkan bawa masuk ke dalam hotel ini.
  • Deposit di antara RM20 dan RM100 mungkin dikutip.
  • Pengunjung mestilah menjaga bara sendiri dengan baik. Sebarag kehilangan barang pihak hotel tidak akan bertanggungjawab.
  • OYO menyambut semua jenis tetamu yang sah.
  • Pengunjung boleh check in dengan menggunakan kad IC masing-masing.

#4. Review Harga

Masa aku booking hotel ni, aku dapat diskaun melalui booking.com sebanyak 50%. Sepatut harga hotel ni lebih kurang RM75 tetapi aku dapat dengan harga RM35 sahaja untuk semalaman.

So murah la kan jika hanya untuk bermalam.

#5. Kesimpulanya

So.

Rating keseluruhan secara peribadi yang boleh aku berikan adalah 4.5 daripada 5 bintang. Tu pun sebab aku dapat harga RM35. Kalau tak mungkin 3 bintang je la kot.

Aku rasa hotel budget ni sesuai bagi mereka yang baru saja tiba dari airport Kota Bharu dan bermalam di sini sebentar sebelum meneruskan perjalanan esok pagi.

Jika korang nak bercuti di Kota Bahru ataupun nak bermalam untuk naik flight, boleh mencuba hotel ni.

Penafian: Mungkin ada segelintir gambar, artikel ataupun video yang ada di blog ini adalah bukan hak kepunyaan sendiri. Namun, saya akan berikan kredit kepada yang berhak. Jika masih timbul masalah mengenai perkara ini, anda boleh menghubungi saya disini. Semua artikel yang diterbitkan di sini adalah berdasarkan pengalaman dan juga kemahiran saya sendiri.

Jangan lupa untuk Follow saya di YouTube, Facebook, Instagram dan Twitter. Saya juga akan follow anda.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top