Tanjung Demong Beach Resort Review – Apa Yang Menarik?

Tanjung Demong Beach Resort Review – Apa Yang Menarik? Kepada korang yang nak bercuti di Bukit Keluang, antara resort yang boleh pilih adalah Tanjung Demong Resort sebab ia dekat dengan Bukit Keluang dan juga banyak kemudahan yang ada.

Sebenarnya banyak je resort yang ada di sini kita boleh pilih. Tapi dalam artikel kali ni aku hanya nak fokus pada Tanjung Demong Resort. Mana tahu kot ada yang berminat nak bermalam di sini.

Tanjung Demong Beach Resort Review – Apa Yang Menarik?

tanjung demong beach resort review

Apa Yang Menarik?

Ok first sekali aku nak bagi tahu sepintas lalu apa yang menarik di sini.

Apa yang menarik kat sini sebenarnya?

Resort Tanjung Demong ni berada lebih kurang 2 kilometer dari Bukit Keluang. Kalau korang first time datang sini, kawasannya agak di pendalaman sikit. Tapi kalau korang guna Waze atau Google Maps jumpa je Resort Tanjung Demong ni.

Ok aku mula dari dalam bilik resort ni.

Dalam bilik di resort ni, bagi aku 4/5 bintang sebab ianya lengkap dengan semua kemudahan yang ada untuk korang bermalam kat sana.

tanjung demong beach resort review

Kat sini juga ia guna penghawa dingin yang boleh dilaras suhunya. Jadi ianya sangat selesa kalau korang tidur di sini.

tanjung demong beach resort review

Kat sini aku rasa semuanya katil double. Jadi kalau korang datang bersama family tu, boleh je gabungkan katil tu.

Nanti nak balik kemaskan semula.

tanjung demong beach resort review

Kalau rasa boring malam-malam, boleh je layan TV. TV kat sini ok la terang sebab ada sesetengah tempat tu ada je TV tapi skrin banyak “nyamuk”. Sekadar hiasan je.

tanjung demong beach resort review

Harga

Pasal harga ni, masa musim cuti sekolah memang melambung naiknya.

Masa aku pergi ni harganya dalam RM169 untuk semalaman termasuk dengan cukai.

tanjung demong beach resort review

Tapi kalau korang datang pada hari biasa iaitu bukan musim cuti, harganya boleh dapat jauh lebih murah.

Kalau tanya aku, berbaloi ke tak dengan harga macam ni?

Bagi aku tak berbaloi sebab dekat sekitar Tanjung Demong ni tak ada tempat yang menarik pun untuk jalan-jalan di sekitarnya melainkan korang pergi ke Bukit Keluang yang terletak tak sampai 2 kilometer.

Nak kata bilik menghadap pantai pun tak juga. Semua bilik tak. So tak ada view pantai atau apa-apa yang menarik di sini melainkan untuk bermalam saja.

Lagipun pantai dekat Tanjung Demong ni tak semenarik di pantai Bukit Keluang.

Aktiviti Sekitar

Kalau aktiviti kat luar pula, korang boleh main air kolam bersama-sama dengan anak korang sebab ia bahagi kepada dua. Ada kolam untuk dewasa dan kolam untuk kanak-kanak.

Itu je.

Kolam di sini agak besar.

Korang boleh lihat sendiri dengan mata korang tu.

tanjung demong beach resort review

Ni pula bahagian atas aku ambil gambar dengan Drone.

tanjung demong beach resort review

Selain tu di sini ada pantai yang berdekatan.

Kalau korang nak santai-santai dengan famili pada waktu petang, boleh la tuju ke pantai ni.

Tapi rasanya pantai ni tak boleh nak mandi.

Cukup sekadar ambil angin petang je sambil kutip kulit siput tepi pantai.

Kemudahan

Kalau melancong ni, kemudahan yang kita utamakan adalah tempat makan. Susah atau senang nak cari tempat makan ni? Kalau melancong perut lapar dan tak ada tempat makan best, boleh spoil mood melancong.

Tempat makan kat sini banyak ke?

Ye ada banyak gerai.

Tapi di sekitar Bukit Keluang la.

Kalau bab nak makan jalan jauh sikit ok je bagi aku.

Korang jangan risau. Harga makanan kat sini pun agak berpatutan.

tanjung demong beach resort review

Lokasi

Jika korang nak pergi ke sini, boleh la guna Waze atau Google Maps.

Tanjung Demong Beach Resort
25, Jalan Bukit Keluang, Tanjung Demong,
22200 Kampung Raja, Terengganu

Untuk ketahui info lebih lanjut mengenai Tanjung Demong Beach Resort ni, boleh pergi ke laman website mereka dbr.com.my.

Info Tambahan

Berikut adalah info tambahan yang perlu korang tahu jika ingin bermalam di sini.

  • Harga promosi tidak sah digunakan masa cuti sekolah dan cuti umum.
  • Tempahan akan disimpan sehingga pukul 6.00 pm kecuali deposit telah dibayar.
  • Kadar bilik termasuk makan pagi untuk 2pax setiap bilik.
  • Check-in selepas pukul 2.00 pm dan Check-out sebelum pukul 12 tgh.
  • Bilik muat untuk 4 orang dewasa sahaja.

Sebelum balik tu, jangan lupa untuk bergambar dulu sebagai kenangan.

tanjung demong beach resort review

Jadi, bagi korang resort ni ok ke tak untuk korang bermalam?

Kalau korang nak tengok dalam versi video, boleh la tengok di bawah ni.

Penutup

Secara keseluruhannya, bagi aku resort ni ok dan aku akan bagi rating 4/5 sekiranya harga untuk bermalam di sini antara RM70-RM100. Tapi disebabkan harga di sini bagi aku amat mahal dan tak ada breakfast masa tu atas alasan Covid-19, so aku bagi rating 2/5 sahaja.

Rating aku bagi rendah tak bermakna aku tak repeat balik sini. Jika aku rasa nak bermalam di Bukit Keluang mungkin aku akan pergi lagi ke sini.

Lagipun aku bagi rating rendah sebab harga mahal, tak ada breakfast dan juga tak ada tempat menarik untuk jalan-jalan di sekitarnya melainkan pantai je.

Penafian: Mungkin ada segelintir gambar, artikel ataupun video yang ada di blog ini adalah bukan hak kepunyaan sendiri. Namun, saya akan berikan kredit kepada yang berhak. Jika masih timbul masalah mengenai perkara ini, anda boleh menghubungi saya disini. Semua artikel yang diterbitkan di sini adalah berdasarkan pengalaman dan juga kemahiran saya sendiri.

Jangan lupa untuk Follow saya di YouTube, Facebook, Instagram dan Twitter. Saya juga akan follow anda.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top